• [email protected]
  • +90 533 489 70 44
  • 7/24 Açık
  • Merkez Mah. Abide-i Hürriyet Cad. No:161 Daire:4 Kat:3 Sibel Apt. 34381 - Şişli / İstanbul

Sık Sorulan Sorular

Müşterilerimizin sıklıkla sorduğu sorular

Sıvı veya divertikülit diyetine geçebilirsiniz. Sadece su, et suyu, posasız meyve suları, buz patlamaları ve sade çay veya kahve gibi berrak sıvıları içerek başlayacaksınız. Kendinizi daha iyi hissetmeye başladığınızda, yumurta, yoğurt ve peynir gibi düşük lifli yiyecekler, beyaz pirinç ve makarna ekleyebilirsiniz.

Bu da, “divertikülit” olarak bilinir.
...
Düşük lifli yiyecek örnekleri aşağıdaki gibidir:

Kabuksuz pişmiş meyveler.

Taze fasulye, patates ve havuç gibi kabuksuz pişmiş sebzeler.

Yumurta, balık ve beyaz et.

Posalı olmayan meyve ve sebze suları

Düşük lifli tahıllar.

Süt, peynir ve yoğurt.

Beyaz pirinç, makarna ve erişte.

Divertiküliti Önleme Yolları Nelerdir?

Düzenli egzersiz: Egzersiz, normal bağırsak işlevini destekler ve kolondaki basıncı azaltır. ...

Daha fazla lif tüketin: Yüksek lifli bir diyet divertikülit riskini azaltmaktadır. ...

Bol sıvı tüketin: Tükettiğiniz lif oranına göre sıvı tüketiminize de özen göstermeniz gerekmektedir.

Yüksek lifli bir diyet, egzersiz ve bol su içmek divertikül gelişimini önlemeye yardımcı olabilir.
...
Divertikül Diyeti

Daha Fazla Lif İçeren Gıdalar Tüketmek: Lif, dışkıya daha fazla su çekerek daha hacimli, yumuşak olmasını sağlar. ...

Bol Su İçmek: Daha fazla lifli gıdalar tüketmek daha fazla su emilmesine neden olur.

Divertikülit uygun şekilde tedavi edilmezse bağırsak delinmesine, karın zarı iltihabına, apse gelişimine, bağırsak tıkanmasına ve diğer organlara fistül oluşumuna neden olabilir.

Öncelikle şu bilinmelidir ki divertiküllerin kansere dönüşmesi söz konusu değildir. Sadece iltihaplanma hızlı ilerlerse bağırsak delinmesine yol açar ve acil ameliyat gerektirebilir. Bu bile nadir olarak gerçekleşen durumlar arasındadır.

Divertiküler hastalık yaygındır ve çoğu zaman semptomlara neden olmaz tedavi gerektirmez. Yüksek lifli bir diyet, egzersiz ve bol su içmek divertikül gelişimini önlemeye yardımcı olabilir. Hafif divertikülit olguları antibiyotiklerle tedavi edilir.

Divertikülün varlığı divertiküloz olarak bilinir. Torbaların bir veya daha fazlası iltihaplandığında veya enfekte olduğunda, bu durum divertikülit olarak bilinir. Divertikülit şiddetli karın ağrısı, ateş, mide bulantısı ve bağırsak alışkanlıklarınızda belirgin değişikliklere sebep olabilmektedir.

Divertiküler hastalık yaygındır ve çoğu zaman semptomlara neden olmaz tedavi gerektirmez. Yüksek lifli bir diyet, egzersiz ve bol su içmek divertikül gelişimini önlemeye yardımcı olabilir. Hafif divertikülit olguları antibiyotiklerle tedavi edilir.

Betatox Green Coffee Mix karışım kürümüz kabızlık, şişkinlik için kullanmak isteyenler için yeterlidir, bazı müşterilerimizde kilo veya insülin direnci oluştuğundan dolayı özellikle zayıflama konusunda başarılı sonuç alabilmek için Betatox Ultra Gold paketimize ilave hammaddeler ekleyerek bu dengeyi oluşturduk. Bu hedef kitlemizinde kolay bir şekilde ürünümüzden sonuç almasını sağlamış olduk.

Bağırsak sağlığı için düzenli saatlerde yemek yemek, gün içerisinde yeterli miktarda posalı (meyve, sebze ve tahıl) gıdalar tüketmek, iyi çiğneyerek yutmak, düzenli olarak probiyotik içeren gıdalar (kefir, yogurt, tarhana) kullanmak ve yeterli su içmek gerekir.

Enfeksiyon, gıda intoleransı, yeteri oranda lif içermeyen beslenme şekilleri, stres, antibiyotik, antiasit ve ağrı kesici gibi ilaçlar, alkol ve sigara tüketimi huzursuz bağırsak sendromunun bazı nedenleridir.

Bağırsak rahatsızlıkları sonucu bel sokumu kemiği ve kalça kemiklerinin birleşim noktası olan sakroiliak eklemlerde de ağrılar ortaya çıkabilir. Buna bağlı kalça ve bel ağrıları da gözlemlenebilir.

Stres, birçok rahatsızlığa zemin hazırlayabildiği gibi, tuvalet alışkanlıklarında da değişime neden olabiliyor. En önemli nedenlerinden biri stres olan ve gaz, karın ağrısı, şişkinlik, ishal, kabızlık gibi belirtilerle ortaya çıkan huzursuz bağırsak sendromu, sosyal hayatı olumsuz yönde etkileyebiliyor.

İshal, gastroenteritin en sık görülen belirtisidir. İshalle birlikte karın ağrısı da bağırsak enfeksiyonu belirtileri arasındadır. Viral gastroenteritlerde dışkıda kan görülmez. Bazı bakteriyel gastroenteritlerde dışkı kanlı ve mukuslu bir şekilde olurken bazılarında ise gaita (dışkı) su gibidir ve kan içermez.

İrritabl bağırsak sendromu (IBS), hassas bağırsak sendromu ya da spastik kolon isimleriyle de anılır. Toplumun yaklaşık %15'ini etkileyen yaygın bir rahatsızlıktır. Belirtileri karında kramp, ağrı, şişkinlik, gaz, ishal veya kabızlık ya da her ikisini içerir.

Bağırsak enfeksiyonu bitkisel tedavi önerileri arasında bulunan limonlu su, bağırsaklarda oluşan iltihabın temizlenmesine yardım eder. Limonlu su antioksidan ve antiseptik özelliği sayesinde, enfeksiyonu kısa sürede iyileştirir.

En sık görülen bağırsak enfeksiyonu belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Ani başlayan sulu ishal.
  • Mide bulantısı ve kusma.
  • Karın ağrısı ve karında kramplar.
  • Ateş
  • Baş ağrısı
  • Yorgunluk ve halsizlik.
  • Sıvı kaybına bağlı olarak gelişen ağız ve cilt kuruluğu.
  • Aşırı susama.

Ceviz ise lif oranı en yüksek besinler arasında yer alır ve kabızlık yapmaz aksine kabızlıktan kurtulmanıza yardımcı olur. 1 su bardağı cevizde 7.8 gr lif bulunur. Kabızlığa iyi gelen gıdalar arasında yer alan ceviz sağlık için de oldukça faydalıdır.27 

Özellikle kabızlık yaşayan kişilerin haşlanmış yumurtadan uzak durması önemlidir. Sadece yumurta değil aynı zamanda et ve süt ürünleri gibi hayvansal gıdalardan uzak durmak gerekir. Bunun yerine daha çok lif açısından zengin olan besin kaynaklarını tüketmek gerekmektedir.

Hammaddesi olan susamda bulunan kalsiyum ile yararlı yağlar kemiklerin korunmasına yardımcı olur. Sindirim sisteminin daha aktif çalışmasını sağlayarak kabızlığın giderilmesinde etkilidir.

Yine lifli gıda gruplarından fasülye, bezelye ve mercimek kabızlığa iyi gelmektedir. Zeytin, zeytinyağı ve kekik: Zeytin, üzerine dökülen kek ve zeytinyağı ile tüketildiğinde kabızlık sorununa iyi gelmektedir.

KABIZLIĞI ÖNLÜYOR. Çeşitli sebzelerle elde edilen tarhana aynı zamanda tam bir bağırsak dostu. Gün içerisinde posa tüketimini arttırmak kabızlığı önlemede en önemli yollardan biri. Tarhananın içinde yer alan sebzeler posa alımını arttırmaya katkı sağlıyorlar.

Besleyici bir çorba olduğu için diyet listelerinde de yer alan domates çorbası hem akut hem de kronik kabızlığa iyi gelir.

Yaşam için gerekli vitamin, mineral, amino asit ve enzimler içeren balın, enerji kaynağı ve besleyici özelliğinin yanı sıra yara ve yanıkları iyileştirdiği, kabızlığa iyi geldiği bildirildi.

Düğümlenen bağırsak dokusunda kan akımı bozulabilir. Bağırsak beslenmesi bozulması, bağırsak dokusunun ölmesine (kangren), bağırsağın delinmesine (yırtılmasına) ve bağırsak içindeki maddelerin karın boşluğuna yayılmasına neden olabilir. Bu durum ciddi bir karın zarı iltihaplanması (peritonit) ile sonuçlanabilir.

İçeriğindeki bikarbonat sayesinde böbrekleri, idrar yollarını ve mideyi korur. Safra kesesi ve pankreas fonksiyonlarını destekler, kabızlığa da iyi gelir.

Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.

Et ve tavuk kabızlığı tetikler bunun yerine balık ve sebze tercih edin. Gazlı içecek ve kahve tüketimini azaltın, bu kabızlığa sebep olur.

Sabah aç karnına bir su bardağı sıcağa yakın suya bir yemek kaşığı zeytinyağı, bir adet taze limondan elde edeceğiniz limon suyu ve bir tatlı kaşığı elma sirkesini karıştırarak içmek sindirim sisteminizin çalışmasını sağlar.

Zeytinyağı, ince bağırsağı çalıştırıp kolesistokinin salgısını artırarak,kabızlığı önler. Zeytinyağı, katı yiyeceklerin sindirimini ve bağırsaklardan geçişini kolaylaştırır. Zeytinyağının barındırdığı bitkisel müshil, vücudun sindirim sistemini korur ve doğal bir müshil gibi çalışır.

Sabun koyma ve yağ içermenin kabızlığı tedavi etmeyeceğini, aksine çocukta başka sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı. Sabun bir tedavi aracı değil. Aslında çocuğa çok büyük acı veren bir uygulama. Makat hassas bir bölge.

İçeriğindeki zengin miktardaki demir, enerji depolanmasına yardımcı olduğundan ve kabızlığı önleme gibi faydalarından dolayı tüketilmesi gereken besinlerin başında gelir. Yatmadan önce bir çorba kaşığı pekmez kabızlığınızı hafifletir.

Beyaz pirincin lif oranı düşüktür ve işlenmiş tahıllar arasında yer alır. Bu nedenle kabızlığa iyi etki etmez.

Açlık, yanlış beslenme, seyahat, ortam değişikliği ve sakatlanma gibi durumlarda pek çok kişinin bağırsak faaliyetlerinde değişiklik olabiliyor. Bu süreçlerin haricinde ortaya çıkan, uzun süre devam eden ve kronik hale gelen kabızlık ise ciddi bir sağlık sorunu olarak yaşam kalitesini düşürebiliyor.

"1 tatlı kaşığı zeytinyağı tüketin"

Günde en az 2-2.5 litre su tüketilmeli. Zeytin, üzerine dökülen kekik ve zeytinyağı ile tüketildiğinde, kabızlık sorununa iyi gelir. Zeytinyağı, bağırsaktan yiyecek geçişini sağladığı için, sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı tüketmek fayda sağlar.

Lifli gıdalar bağırsak hareketlerini de arttıracaktır. Bebeklerde kabızlığa iyi gelen bir diğer şey ise ılık banyodur. Kabızlığı özellikle hızlı bir şekilde geçirmek için ılık banyoyu tercih edebilirsiniz. Ilık banyo hem karın kaslarını gevşetir hem de sindirimin hızlı bir şekilde olmasını sağlar.

Ayrıca sıcak su da kabızlıktan rahatlama sağlar ve boşaltımı teşvik eder. Yoğurda katılarak tüketilebilen keten tohumu, kabızlığa iyi gelen gıdalar arasındadır. Eğer kabızlık yaşıyorsanız tüketebileceğiniz en iyi yiyecek kuru eriktir. Doğal bir gevşetici olan kuru erik aynı zamanda yüksek lif oranına sahiptir.

Kabızlık sırasında sırt ağrısı görülebilir. Tipik olarak, sırt ağrısı sırtınızın altından ortasına kadar olacaktır. Bunun nedeni, dışkınızın bağırsaklarınızın alt kısmında sıkışması ve herhangi bir basınç veya gazın sırtınıza baskı yapmasıdır.

Sıklıkla karın bölgesinde hassasiyet, şişkinlik ve bağırsak seslerinde anormallik tespit edilir. Buna ek olarak kesin tanı için direkt karın grafisi, bilgisayarlı tomografi, renkli bağırsak filmi (sindirim kanalı için pasaj filmi) gibi radyolojik tetkikler veya kolonoskopi gibi endoskopik tetkikler gerekebilir.

Bunun yanı sıra Türk kahvesi kabız yapabilir. Türk kahvesi genel olarak dışkı içindeki sıvıyı çeker. Bunun yanı sıra dışkı katılaşacağı için kabızlığa da zemin hazırlanmış olur. Eğer kabız olunursa Türk kahvesinden uzak durulmalıdır.

Midenin uzun süre tok kalmasına yardımcı olan mercimeğin glisemik indeksi düşüktür. Özellikle kabızlık problemine ve hazımsızlık problemlerine karşı doğal çözüm olan mercimek sayesinde bağırsaklar daha sağlıklı çalışır.

Magnezyum, kaslarımızı gevşetmeye yardımcı olurken, muz kabuğundaki B6 vitamini de uyku döngümüzü düzenlemeye yardımcı oluyor. Basit bir tarifle, bu değerli besinlerden faydalanabilir ve daha iyi bir gece uykusunun tadını çıkarabilirsiniz.

Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlığı gideren 4 kahvaltı tarifi

Kefir. Kefir, kahvaltılarımıza dahil etmeye değer bir içecektir. ...

Yulaf ezmesi veya buğday ekmeği. Kabızlık giderici özellikteki lifli yiyecekler, bağırsak sağlığı için büyük önem taşır. ...

Meyve salatası Taze meyveler kabızlıktan kaçınmak için en iyi besinlerdir.

  • Beyaz Ekmek. Beyaz ekmek kan şekerinizi arttırmakla kalmaz, aynı zamanda sindiriminizi de zorlaştırır. ...
  • Alkol ve Kafein. ...
  • Dondurulmuş Yiyecekler. ...
  • Kırmızı Et. ...
  • Süt Ürünleri. ...
  • Çikolata, Kek ve Kurabiye. ...
  • Fast Food ve Kızarmış Yiyecekler. ...
  • Olgunlaşmamış Muzlar.

Beyaz ekmek, beyaz pirinç ve beyaz makarna gibi yiyecekler işlenmiş tahıllardır. Tahıllar işlenirken kepek ve tohum ayrılır. Bu işlem nedeniyle işlenmiş tahılların lif oranı düşüktür ve bu durum kabızlığa yola açar.

Kabızlığa Neden Olan Yiyecekler Nelerdir?

Beyaz Ekmek. Beyaz ekmek kan şekerinizi arttırmakla kalmaz, aynı zamanda sindiriminizi de zorlaştırır. ...

Alkol ve Kafein. ...

Dondurulmuş Yiyecekler. ...

Kırmızı Et. ...

Süt Ürünleri. ...

Çikolata, Kek ve Kurabiye. ...

Fast Food ve Kızarmış Yiyecekler. ...

Olgunlaşmamış Muzlar.

Aşırı derecede ıkınma bağırsağın içini döşeyen tabakanın dışa doğru dönmesine neden olabilir. Bu duruma rektal prolapsus denir. Bazı hastalar sert ve kuru dışkıyı çıkaramazlar. Rektumda (kalın bağırsağın son kısmı) biriken dışkı taşlaşır ve tıkanıklığa neden olabilir.

Zeytinyağı, ince bağırsağı çalıştırıp kolesistokinin salgısını artırarak,kabızlığı önler. Zeytinyağı, katı yiyeceklerin sindirimini ve bağırsaklardan geçişini kolaylaştırır. Zeytinyağının barındırdığı bitkisel müshil, vücudun sindirim sistemini korur ve doğal bir müshil gibi çalışır.

Bağırsak Tıkanıklıklarının En Yaygın Nedenleri
Bağırsak tıkanıklığının en yaygın nedeni kanserdir. Diğer olası nedenler arasında divertikülit (kalın bağırsaktaki küçük keselerin iltihabı), adezyonlar (iki doku tabakası arasında oluşan yara dokusu) ve darlıklar (bağırsaklarda daralmış alanlar) bulunur.

1/4 çay kaşığı karbonatı bir bardak suda çözdürün ve için. Kullandığınız ilaç varsa en az 2 saat sonra ya da önce almanız gerektiğini unutmayın.

Yumurta özellikle yüksek oranda tüketimi ile beraber kabız problemi meydana getirebilecek sorunlar içerisinde gelmektedir. Tabii bu durum kişinin bünyesine ve bağışıklık sistemine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ancak genel çerçevede yumurta kabız yapabilecek besin kaynakları arasında bulunmaktadır.

Kabızlığa iyi gelir. Limonlu su kazbızlık tedavsinde faydalıdır. Bu yüzden her sabah ılık limonlu su içilerek günün geri kalan kısmında kabızlıktan kurtulabilirsiniz.

Kabızlığın çözümü lifli beslenmektir. Meyve ve sebze yiyin. Ekmek, makarna ve beyaz pirinç yerine tam tahıllı ürünleri tercih edin. Gaz ve şişkinlik problemi yaşamamak için lif alımınızı yavaş yavaş artırın. Bir günde her zaman içtiğinizden en az 2-4 bardak daha fazla su için ve ya Betatox bitki kürümüzü kullanın!

Aksine kahve idrar söktürücü olduğu için dışkı içerisindeki sıvıyı çeker ve dışkı katılaştığı için kabızlığa zemin hazırlar. Eğer kabız olduysanız kahve, çay, kola ve alkol tüketmeyin. Betatox bitki kürümüz 1 saat içerisinde kabızlığınızı sonlandıracaktır.

Sütün içerisinde yer alan bazı maddeler, kabızlığı tetikler niteliktedir. O nedenle sık sık kabızlık problemiyle uğraşanlar süt yerine yoğurt yemeyi tercih edebilir.

Zencefil çayı, bağırsak durgunluğunu önleyen ve sindirim sistemine destek olan bir çaydır. Gün içinde 2 fincan tüketmeniz önerilir. Zencefil çayına 1 dilim limon ekleyerek müshil özelliğini ikiye katlayabilirsiniz.

Kabızlığa Neden Olan Yiyecekler Nelerdir? Tüm bunların yanında özellikle karbonhidrat bakımından zengin olan pilav, makarna, beyaz ekmek, hamur işi gibi besinlerden kabızlık süresi boyunca uzak durulmalıdır. Ayrıca muz da ishale iyi gelen meyveler arasında olduğundan kabızken uzak durulmalıdır.

Doğal laksatif içeren yiyecekler: Muz,elma, kavun, erik, kırmızı meyvelerdir. Bu meyveler doğal laktasif içerikleriyle dışkıyı yumuşatır. Yumuşatıcı laksatifler yani dışkı yumuşatan ilaçlar kullanmalı, ancak bu ilaçların kullanımını mutlaka doktor kontrolünde yapmalısınız.

Sıcak su bağırsaklarınızın düzgün ve sancısız çalışmasına yardımcı olur. Susuzluk kronik kabızlık sorunlarına yol açabilir. Bağırsaklarınızda dışkı birikmesi bağırsak hareketlerini yavaşlatır. Her zaman sabahları mideniz boşken bir bardak sıcak veya ılık su içilmesi önerilir.

Bağırsaklarınızda olup bitenler strese neden olabilir. Kronik kabızlık, ishal ve diğer bağırsak rahatsızlıkları da kaygıyı tetikleyerek kısır bir stres döngüsüne sebebiyet verebilir. Anksiyete ve artan duygular kabızlığa neden olabilir veya kabızlığı daha da kötüleştirebilir.

Keçi pisliği şeklinde (topaklar şeklinde) dışkılama, gaz ve gurultu şikayetleri genellikle tabloya hakimdir. Bu bulgular genellikle çok fazla yemek yenildiği zaman yada stres altında iken olabilir. Hastalarda tuvalet yaptıktan sonra rahatlama olur, sonra tekrar şikayetler başlar.

* Dışkılama yapılsa dahil bağırsağın tam boşalmamış hissedilmesi.

* Dışkılama düzeninin bozulması (ishal, kabız)

* Kanama veya dışkıda kan görülmesi.

* Dışkılama yaparken ağrı hissedilmesi.

* Dışkıda şeffaf bir salgı görülmesi.

* Karın ağrısı ve şişlik.

Tuvalete gitmeye rağmen dışkının tam bitmemesi hissi, ya da bakiye dışkı kalması ciddi rahatsızlık veren bir durumdur. Tuvalete gitmeye rağmen, dışkının tam boşalmama hissi çeşitli nedenlerle olabilmektedir.

Hatalı beslenme lifli gıdaların çok az tüketilmesi, ihtiyaçtan fazla ya da az süt tüketimi, vücudun susuz kalması, egzersiz eksikliği ve ilaçlar bağırsakların çalışmamasına neden olur. Sürekli masa başında oturuyorsanız ve hareketsiz bir yaşam tarzınız varsa bağırsak tembelliğinin görülmesi kaçınılmazdır.

Bağırsaklarınızın düzenli çalışmaması şişkinliğinizi arttıracağından kendinizi kilo almış hissedebilirsiniz. Bu durumdan psikolojik olarak etkilenip daha fazla yeme eğilimi gösterirseniz hissettiğiniz şişkinlik gerçek kiloya dönebilir.

Kabızlıktan bahsedebilmek için kişinin haftada 3'ten az tuvalete çıkıyor olması gerekir. Eğer haftada bir tuvalete çıkma söz konusuysa ciddi bir kabızlık olabilir. Kabızlık iki haftadan fazla sürüyorsa mutlaka hekiminize başvurun.

Lifli besinler tüketmek: Yüksek lifli yiyecekler yiyerek yeterli lif alımını sağlayın. Bol miktarda sıvı tüketimi: Özellikle yemek yerken ve yemekten sonra günde en az 1,5 litre su içirin. Egzersiz yapmak: Düzenli fiziksel aktiviteler bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini sağlar. Betatox bitki kürümüzü günde 1 silme çay kaşığı tüketerek bağırsaklarınızı çalışmasını mükemmel hale getirebilirsiniz.

* Kabızlık nasıl geçer?

* Bol bol su ve sıvı gıdalar tüketmelidir.

* Daha çok hareket edilmelidir.

* Lif ağırlıklı sebze, meyve, bakliyat ve tahıllardan oluşan beslenme programı hazırlanmalıdır.

* Lokmalar iyice çiğnendikten sonra yutulmalıdır.

* Fazla kafein tüketiminden kaçınılmalıdır.

* Fazla süt ve süt ürünleri tüketilmemelidir.

Bunlar; geniş ve eski bir havlu, vücut sıcaklığına yakın olarak bir litre su, bir çay kaşığı badem yağı ya da zeytinyağı, bir adet temiz olacak şekilde lavman aparatı ve son olarak da kitap ya da dergi olmalıdır. 2.Lavman uygulaması sırasında bulunacağınız ortamın sıcak ve rahat olmasına özen göstermelisiniz. Lavman uygulamak yerine Betatox bitkisel kürümüz ile 1 saat içerisinde zahmetsiz boşaltım sağlayabilirsiniz.

Kuru erik, elma, armut, kivi, incir, turunçgiller (portakal, greyfurt, mandalina), ıspanak, Brüksel lahanası, brokoli, enginar, bezelye, fasulye, mercimek, chia tohumu, keten tohumu, tam tahıllı çavdar ekmeği, kefir gibi besinler ve Betatox bitkisel kürümüz kabızlıkta oldukça faydalıdır.

Erik, limon, elma, kivi, mandalina gibi meyveler de bağırsakları iyi çalıştırır. Brokoli, lahana, kabak, biber bağırsak çalıştıran sebzeler arasında bulunur.

Yüksek oranda lif bulundurması sebebiyle kayısı, kabızlık çözümü konusunda en etkili besinlerden biridir. Özellikle aç karnına kayısı tükettiğinizde bağırsaklarınız çalışmayı hızlandırır ve daha kolay dışkılamayı sağlar. En hızlı faydayı sağlamak için sabah uyandığınızda aç karnına bir bardak kayısı suyu içebilirsiniz.

* Elma,

* Üzüm,

* Avokado,

* Erik,

* Kayısı,

* Bitki çayları,

* Kuru meyveleri.

* Keten tohumu,

Çeşitli yeme bozuklukları, irritabl barsak sendromu, gebelik, sindirim sistemindeki sinirler ve kaslarda sorunlar, kolon kanseri, Parkinson hastalığı ya da multipl skleroz gibi nörolojik sorunlar ile az çalışan tiroid, ya da hipotiroidizm, gibi tıbbi sorunlar da kabızlık semptomuna neden olabilir.

HASTA DEĞİL, SUSUZUZ..!

* Vücut su kıtlığı çektiğinde kandaki suyu kullanırsa, YÜKSEK TANSİYON hastalığına yakalanırız.

* Vücut su kıtlığı çektiğinde omurlardaki suyu kullanırsa, BEL VE BOYUN FITIĞI hastalığına yakalanırız.

* Vücut su kıtlığı çektiğinde kemiklerdeki suyu kullanırsa, GUT - ATRİT gibi romatizmal hastalıklara yakalanırız.

* Vücut su kıtlığı çektiğinde akciğerdeki suyu kullanırsa, ASTIM hastalığına yakalanırız.

* Vücut su kıtlığı çektiğinde pankreastaki suyu kullanırsa, ŞEKER hastalığına yakalanırız.

* Vücut su kıtlığı çektiğinde midedeki suyu kullanırsa, ÜLSER hastalığına yakalanırız.

* Bağırsaklarda su eksilirse, kabızlık meydana gelir ve KOLON kanseri olma tehlikesi yaşarız.

* Hücrenin su eksikliği çok artarsa, beynimiz hücreye oksijen göndermeyi keser. Oksijen kesilmesi sonucunda da hücre KANSERLEŞME sürecine girer !!!...

Hasta olmamak için vücudumuzu susuz bırakmamalıyız.

Hasta değil susuzsunuz .

Bağırsaklar ruh halimizi etkiliyor!

Bağırsaklar, ruh halimizi etkileyen serotonin gibi hormonları üretmenin yanı sıra psiko-aktif maddelere de yanıt verirler. Bağırsağın beyne ulaştırdığı sinyaller, beyinden alınan sinyallerden neredeyse 9 kat fazladır.

Kabızlık, bağırsak hareketlerinin zor veya normalden daha az gerçekleştiği durum anlamına gelir. Kabızlığın bir diğer adı da konstipasyondur. Neredeyse herkes hayatının bir noktasında kabız olur.

Kabızlık genellikle çok ciddi bir sağlık sorununa neden olmasa da, semptomları geçtiğinde birey kendisini çok daha rahat hissedecektir.

Bağırsak hareketleri arasındaki normal süre kişiden kişiye değişir. Bazı insanlar günde üç kez büyük tuvalete çıkarken, diğerleri haftada sadece birkaç defa tuvalete çıkar.

Ancak üç veya daha fazla gün tuvalete çıkmamak için çok uzun bir süredir. Normal şartlarda üçüncü günden sonra tuvalete çıkmak dışkının sertleşmesinden dolayı zorlaşır.Haftada üç defadan daha az büyük tuvalet yapılması durumu kabızlık olarak tanımlanır.

Bireylerde tuvalete çıkma sayısı azsa, tuvalet esnasında zorlanma hissi varsa, sert veya çok küçük dışkı çıkarılıyorsa, tuvaletten sonra bağırsakların tamamen boşaldığı hissi yoksa ve göbek şişkinliği varsa, bunlar kabızlık semptomları olarak tanımlanır.

Bunun yanı sıra bağırsakları boşaltmak için göbeğe ya da karın bölgesine el ile bastırma, ya da parmak ile yardımcı olma ihtiyacı hissediliyorsa, bu da kabızlık belirtisi olarak tanımlanabilir.

Ani kabızlığın yanı sıra karın ağrısı veya kramp hissi varsa, aynı zamanda hiçbir şekilde tuvalet yapılamıyor ve gaz çıkarılamıyorsa mutlaka ve acilen doktora başvurmak gereklidir.

Eğer kabızlık yeni başladıysa ve alınan önlemler yeterli gelmiyorsa, dışkıda kan varsa, istemsiz ve denemeden kilo kaybı varsa, bağırsak hareketleri şiddetli ağrıya neden oluyorsa, kabızlık iki haftadan uzun sürüyorsa veya dışkının boyutları, şekli ve kıvamında önemli ölçüde değiştiyse yine doktora başvurmak gereklidir. 

Bitmeyen kabızlık için doktora başvurulduğunda, doktor kabızlık nedenini bulmak için bazı testler önerebilir: Bunlar arasında hormon düzeylerini kontrol etmek için kan testleri, makat kaslarını kontrol için testler, atıkların bağırsak boyunca nasıl ilerlediğini görmek için testler veya kolon tıkanıklıklarını kontrol etmek için kolonoskopi seçenekleri mevcuttur. Bağırsak hareketleri, dışkının özellikleri, diyet ve diğer faktörlerin kaydını tutmak uygun bir tedavi bulmaya yardımcı olabilir.

Kabızlığın birçok nedeni olabilir. Tedavinin mümkün olduğu kadar basit ve özgün olabilmesi için bu nedenlerin tanımlanması önemlidir. Doktorunuz bu nedenleri tanımlayabilmek amacıyla tıbbi öykünüzü ve dışkılama alışkanlıklarınızı sorgulayacak ve ardından fizik muayene yapacaktır.

Anorektal bölgenin parmakla muayenesi, göreceli olarak basit ve sorunun altta yatan nedenlerine ilişkin ipuçları sağlayabildiğinden genellikle ilk adımdır.

Endoskop adı verilen bükülebilir ışıklı bir aletle veya baryumlu röntgen incelemeyle kalın bağırsağın tetkik edilmesi sorunun saptanmasına ve kabızlığa neden olduğu bilinen polipler, tümörler veya divertikül hastalıkları gibi ciddi rahatsızlıkların ortaya çıkarılmasına yardımcı olabilir. Anatomik bir sorun saptandığında tedavi anormalliğin düzeltilmesine yönelik olur.

Başka fizyolojik testler ile de anüs ve rektumun fonksiyonları değerlendirilebilir. Dışkılama sırasında anüs ve rektumun işlevlerini inceleme amaçlı bu testlerde, küçük bir plastik kateterle veya görüntüleme yöntemleri kullanılarak dışkılamayı kontrol eden anüs kaslarının refleksleri değerlendirilir.

Birçok olguda, incelemeler sonucunda herhangi bir yapısal veya fonksiyonel neden ayırt edilemediği zaman, kabızlığın özel bir nedeni olmadığı düşünülür.

Muayene bulguları normal olan ve risk faktörü bulunmayan hastalarda kabızlık, posasız beslenme ve hareketsizlik gibi nedenlerle ortaya çıktığı tespit edildiğinde yalnızca beslenme ve kronobiyoloji önerileri sunuluyor.

Yaşam tarzı ile açıklanamayan kabızlık sorunu olanlarda ise karın ağrısı, kilo kaybı gibi başka sorunlar da varsa, tanı içinkolonoskopigibi ileri incelemelere de ihtiyaç duyulabiliyor.

Az görülse de, divertiküler hastalık (kolonik divertikülozis), kolon kanseri gibi daha ciddi hastalıklarda da kabızlık gelişebiliyor.

Organik bir pataloji saptanmadığında anorektal monametre, defekografi, geçiş zamanı (colonic transit time) ölçümleri, balon  testi (expulsion) gibi gelişmiş testler de karmaşık bu durumun tanılanmasına yardımcı oluyor.

Kabızlık genellikle reçeteli tedaviye ihtiyaç duymadan kendi kendine çözülen bir durumdur. Çoğu vakada, daha fazla egzersiz yapmak, daha fazla lif yemek ve daha fazla su içmek gibi yaşam tarzı değişiklikleri kabızlığı  geçirmede faydalıdır.

Kuru kayısı, incir, erik ve mürdüm eriği gibi kuru meyveler, elma, üzüm ve avokado gibi taze meyveler, ıspanak, lahana, kızılcık, kereviz, pancar, pırasa, baklagiller gibi bol lifli sebze ve gıdalar, beyaz et ve balık tüketiminin yanı sıra özellikle zeytin ve zeytinyağı ile kekik kullanımı kabızlığa iyi gelen besinlerdir.

Stressiz bir şekilde ya da kesinti olmadan tuvalet yapabilecek kadar tuvalete zaman ayırmak da yardımcı olabilir. Tuvalet yapma dürtüsü geldiğinde bu göz ardı edilmemeli, hemen tuvalete gidilmelidir. 

Müshil kullanımı kısa vadede semptomları iyileştirebilir, ancak bunlar dikkatli ve sadece gerektiğinde kullanılmalıdır. Bunun nedeni, bazı müshillerin ciddi olumsuz etkilere sahip olabilmesidir.

Müshil veya laksatif kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalı ve ilaç prospektüsündeki talimatlar dikkatle izlenmelidir. Eğer kabızlık devam ederse, mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Daha güçlü kabızlık ilaçlarının verilmesinin yanı sıra kabızlığın altta yatan nedenleri ortaya çıkarılabilir. 

Bol miktarda lifle dengeli bir diyet kabızlığı önlemek için etkili bir yöntemdir. Lifli besinler için en iyi kaynaklar meyveler, sebzeler, baklagiller, tam tahıllı ekmek ve başta kepek olmak üzere diğer tahıllardır.

Günde bir buçuk ile iki litre arasında su ve benzeri sıvı tüketimi de kabızlığı önler. Kafeinden kaçınmak vücutta susuzluğu önlemek için önemli bir adımdır. Süt ürünleri bazı bireylerde kabızlığa neden olabilir. Günde en az otuz dakika aktif hareketlerde bulunmak ve egzersiz yapmak önemlidir.

Eğer başka bir nedenden dolayı sıvı tüketimi doktor tarafından sınırlanmadıysa günde iki ila dört bardak daha fazla su içmek kabızlığı ilaç kullanmadan geçirmek için etkili olacaktır.

Özellikle sabah saatlerinde ılık sıvı tüketimi yapılmalıdır. Günlük diyete meyve ve sebze eklenmelidir. Kuru erik ve kepekli tahıl tüketilmelidir. haftanın en az dört günü egzersiz yapılmalıdır. İnsan vücudu hareket ettirildiğinde, bağırsak kasları da daha aktif olur. Tuvalete çıkma isteğine karşı konulmamalıdır. 

Müshil ya da laksatif kullanarak kabızlığı rahatlatmak mümkün olur. Birden fazla çeşit kabızlık ilacı ve müshil vardır ve bunları genellikle eczanelerden doğrudan, reçetesiz almak mümkündür.

Ancak her bir müshil türü kabızlığı hafifletmek için farklı bir şekilde çalışır. Hangi tür kabızlık ilacı veya müshilin etkili olacağını ve ne kadar süre kullanılması gerektiğini belirlemek için mutlaka önceden doktora danışmak gereklidir.

Kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilecek bazı kabızlık ilaçları arasında öncelikle lif takviyeleri bulunur. Bunlar hacim oluşturucu laksatifler olarak da bilinir ve genellikle en güvenli seçenektir.

Bu tür laksatifler bol su ile alınmalıdır. Uyarıcılar yani stimülan laksatifler bağırsaklardaki kasların ritmik olarak kasılmasına neden olur. Yağlayıcılar dışkının bağırsak içinden daha rahat hareket etmesini sağlar.

Dışkı yumuşatıcıları dışkıyı nemlendirerek yumuşatır. Osmotik laksatifler osmotik basınç farkı yaratarak suyun bağırsak içine çekilmesine yardımcı olurlar.

Nöromüsküler aracılar içinde opioid antagonistleri ve 5-HT4 agonistleri bulunur. Bağırsak içi hareketi düzenlemek için belirli reseptörlerde çalışırlar. Eğer müshiller ya da kabızlık ilaçları işe yaramazsa, doktorun dışkıyı manuel veya cerrahi olarak çıkarması gerekebilir.

Hamilelik döneminde hem vücudun hem de hormonların değişimi tuvalet alışkanlıklarında da değişikliğe neden olabilir.

Bu değişikliklerle birlikte demir ilaçları kullanımı, düzensiz veya hatalı beslenme alışkanlıkları, gebelik hormonunun bağırsak hareketlerinde yavaşlamaya sebep olması, günlük hareketlerde azalma, kabızlığa yatkın bünye, veya kilo alımı kabızlığa neden olabilir.

Yetişkinlerde görülen kabızlık durumunda olduğu gibi günlük sıvı tüketiminin arttırılması, lifli gıdalara öncelik ve ağırlık verilmesi, günlük egzersiz yapılması hamilelerde kabızlık sorununu rahatlatabilir.

Çocuklarda, yetişkinlerde olduğu gibi az su tüketmemek, fazla süt ürünü tüketmek, psikolojik sorunlar, stres, tuvalete gitmeyi geciktirmek, hormonal dengesizlikler ve lifli yiyeceklerin az tüketimi gibi nedenlerden dolayı kabızlık görülebilir. Çocuklarda kabızlığı geçirmek için yine yetişkinlerde kullanılan yöntemler tercih edilmelidir.

Bunlar arasında günlük sıvı tüketimini arttırmak, kuru kayısı, incir, erik ve mürdüm eriği gibi kuru meyvelerin, elma, üzüm ve avokado gibi taze lifli meyvelerin, ıspanak, lahana, kızılcık, kereviz, pancar, pırasa, baklagiller gibi bol lifli sebze ve gıdaların tüketimine yer vermek en etkili yöntemler arasındadır.

Yine zeytin ve zeytinyağı kullanımı kabızlığı önlemek ve iyileştirmek için en etkili yöntemler arasındadır. Çocuklara da doktora başvurmadan hiçbir şart altında kabızlık ilacı, laksatif ya da müshil verilmemelidir.

Sindirim sistemindeki anatomik sorunlar, genetik bağırsak yavaşlığı, gereğinden fazla süt ürünü tüketimi, sürekli katı besin ile beslenme, veya psikolojik faktörler bebeklerde kabızlığa neden olabilir.

Bebeklerin kabız olduklarında bu durumu ifade edememeleri nedeniyle bebeği çok iyi gözlemlemek gerekmektedir. Bebeklerde kabızlık olduğunu anlamak için bebeğin tuvalet alışkanlıkları takip edilmelidir.

Normalde her gün ya da gün aşırı kakasını yapan bebek 2-3 günde bir tuvalet yapmaya başladıysa, tuvalet yaparken huzursuzlanıyor ya da ağlıyorsa ve çıkan dışkı normalden daha sert ise bunlar kabızlık semptomları olabilir.

Bebeğe yaptırılacak ılık banyolar, karın bölgesine yumuşak masaj, bebeğin poposuna vazelin gibi kayganlaştırıcı sürmek, egzersiz yaptırmak, beşinci aydan sonra yeterince büyümüş bebeklere lifli meyvelerin suyunu vermek kabızlığı rahatlatabilir. Bebeklere doktora başvurmadan hiçbir şart altında kabızlık ilacı, laksatif ya da müshil verilmemelidir.

Crohn Hastalığı diğer sistem ve organları etkileyebilir. Crohn hastalarının bir kısmında gözler, cilt, ağız ve eklemlerle ilgili yakınmalar, bulgular olabilir. Gözün dış tabakasının iltihaplanması veya göz merceğini kaplayan tabakada iltihaplanma gözle ilgili başlıca rahatsızlıklardır. Ciltte en sık görülen problem özellikle diz altlarındaki bölgelerde ağrılı, kırmızı şişliklerdir. Daha nadiren ayak bileği yakınlarında ülser oluşabilir. Ağızda sıklıkla normal kişilerde de görülebilen beyaz renkli küçük yaralar (aft) görülebilir. Eklemlerde en sık olarak da dizlerde ağrılı şişmeler Crohn hastalığının aktif dönemlerine eşlik edebilir. Bazen şişlik olmadan da eklem ağrıları olabilir. Kalça ve omurga eklemlerinde hastalık aktif dönemde olmasa bile ağrılar olabilir.

Crohn hastalığı barsak kanseri değildir. Düşük bir oranda ince veya kalın barsakta kanser gelişme riski olabilir. Kontrollerinizde doktorunuz bu riski gözönüne alarak gerektiğinde ek araştırmalar yapabilir.

Yapabileceğiniz Beslenme Değişiklikleri:

-Bu Gıdalardan Kaçının: Gıda duyarlılıkları hastadan hastaya değişir, ancak; baharatlı ve kızartılmış gıdalardan, beyaz ekmekten ve makarnalar gibi rafine gıdalardan, gazlı içecekler, alkol ve kafeinden kaçının.

Crohn hastaları kaç yıl yaşar? Hastalık ölümcül bir hastalık değildir dolayısıyla bu hastaların yaşam süreleri normal bireyler ile aynıdır.

Diğer tüm iltihaplı bağırsak hastalıklarında olduğu gibi Crohn hastalığında da cinsel yaşam etkilenir. Bu olumsuz etki, hastalığın semptomlarından olabileceği gibi hastanın psikolojisi kaynaklı da olur. Genel olarak karın ağrısı, anüste acı, gaz veya dışkı kaçırma korkusu crohn hastalığı ve cinsellik ile bağlantılıdır.

Ağızdan anüse kadar sindirim sisteminin her bölümünde ortaya çıkabilen bu rahatsızlığın nedeni tam olarak bilinmese de çevresel ve genetik faktörlerin hastalık oluşumunda önemli olduğu düşünülür. Crohn hastalığının nedeni bilinmediği gibi kesin bir tedavisi de yoktur.

Crohn Hastalığı Tanısı Nasıl Konulur? Sıklıkla haftalar-aylar süren karin ağrısı, ishal, kilo kaybı yakınmaları olan hastada Crohn hastalığından şüphe edilir. Basit kan tetkikleri kansızlık ve iltihaplanmanın bazı bulgularını gösterebilir. Daha ileri tetkikler ince ve kalın bağırsak filmleridir.

Ürünümüzün 1 paketi 60 gr. dır. Ürün süresi tüketime göre değişmektedir.
Günde 2 gr tüketilirse 1 ay süre ile, (Kronik Kabızlık ve Kilo Kontrolü Günde 1' er gram toplamda 2 gr, istediği 2 kez öğün öncesi)
Günde 1 gr tüketirsek 2 ay süre ile (Bağırsak Detoxu akşam yemeğinden önce ) kullanabiliriz.
Kişi 1 paket tükettikten sonra, istediği kadar süre ile ürünümüzü kullanmaya devam edebilir.

1) Aç karnına, saat 17:00 ila 19:00 arasında detox amaçlı günde 1 defa, kronik kabızlık çekenler ve kilo kontrolü yapanlar günde 2 defa "VE MÜMKÜNSE, AYAKTA İKEN" alınır.
2) "SADECE 1 SİLME ÇAY KAŞIĞI" 1 GR içilir.
3) Ürün alındıktan 30 dk içerisinde mutlaka öğün yemeği yenilir. Akşam yemeğinde çiğ soğan, çiğ sarmısak, ayran, turşu, yoğurt ve bakliyatlardan uzak durulması tavsiye edilir.
4) Öğün yemeğinden 30 dk sonra da yatana kadar su içilir. Yediğiniz yiyeceklerin bağırsak duvarlarında oluşturduğu kabuklar cözülür çözülmez, dışarı atmasını sağlar.
5) Günün sonunda, bağırsaklarınızdaki Candida zararlı bakterisinin yoğunluğuna göre, en iyi boşaltımı hangi meyve suyu ile elde edersek, kalan günlerde o meyve suyu ile devam edeceğiz.

İkinci beyin diye tabir ettiğimiz bağırsağımız, B12, B6, ve K vitaminlerinin üretildiği, demir gibi bazı vitamin ve minerallerin emilim sağlayıp, kana ve vücudumuza dağılmasını sağlayan en önemli organımızdır. Beslenmiş olduğumuz bazı fast food gıdalar, kimyasal ilaçlar (antibiyotik ) yıkanmayan sebze ve meyveler, alkol, glikoz içeren gıdalar, GDO’lu ürünler vb. bağırsak florasını tahrip edip, buradaki faydalı bakterilerin azalıp, zararlı bakterilerin çoğalmasını sağlar. Bu sebeple vücudumuzda mevcut CANDİDA mantarı vb. bakterileri çoğaltır.

Bu bakteriler olması gerektiğinden fazla çoğaldığında yaşam kalitemizi düşürür, aldığımız bütün vitamin ve minerallerin emilim sağlandığı bağırsaklarda emilimini azaltır ve boşaltım sistemi de bozulacağından kalın bağırsağımızda biriken atıklardan dolaşım sistemimize vücudumuzdan atılması gereken toksinleri karıştırır, vitamin ve minerallerin vucuda dağılımını engeller ve bunun neticesinde bağırsak florası sağlıklı emilim yapamadığında vitamin ve mineral eksikliğine bağlı 100'e yakın hastalık meydana gelir. Mucize karışım Betatox kürümüz ile sindirim sistemimiz düzene girdiğinde vücudumuzu hastalıklardan korumuş oluruz. Dolaşım sistemimize temiz kan pompalanır, boşaltım sistemi düzene girer. Vücudumuz doğal haline geri döner. BETATOX bitkisel karışımı ile detox bunun doğal çözümüdür. 1 ay ile 3 ay arasında  bağırsak düzene girer, vitamin ve minerallerin daha fazla emilimi sağlanır. Bu vesileyle yıllarca tahrip olmuş vücudumuz, doğal haline döndürmek için sabırla bu ürünleri kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Hazır meyve suları yüksek kalorili olabilir, sağlıklı olmadığını da düşünebilirsiniz ancak bağırsaklarımız da sağlıklı olmayabilir, bizim amacımız, ürünün bağırsağa kolayca ve zorlanmadan inmesini sağlamaktır. Meyve suyu ile birlikte aldığımızda midemiz bunu, komposto olarak değerlendirir ve böylece bağırsağa inmesi kolayca sağlandığından, ürünün etki süresi kısalır ve gücü artırılmış olur.

Toksin, vücudunuzda bulunan organizmaları zehirleyen bir maddedir. Zararlı maddelerden biridir. Beslenme, çevre ve vücuda alınan maddelerden dolayı biriken toksinler öncelikle bedeni yormaktadır.

Toksin birikimine neden olacak fattörlerin bazıları şunlardır;

* Bedensel toksinler - bağırsaklarımızın içindeki sağlıksız bakteriler, candida ( bir çeşit maya mantarı) ve metabolizma sonucu ortaya çıkan yıkım ürünleri toksinler olarak karşımıza çıkabilir.

*Fastfood ve hazır gıdalarda yer alan kimyasal stabilizatörler.

* Zihinsel, duygusal ve ruhsal uyaranlar,

- dengesizlikler, düşünce dünyamızda toksinlere dönüşen izolasyon, yalnızlık, öfke, kıskançlık ve düşmanlık. Bütün bunlar hormonal sistemde değişkenliğe yol açabilirler.

Normalde Türk kahvesi gibi cezvede pişirilmesi gerekirken, bağırsaklardaki Candida (Kandida) zararlı bakterisinin varlığından ve bu bakterinin tatlıyla beslenmesinden dolayı, ürünün bağırsaklara inmesini ve etkisinin daha çabuk göstermesini sağlamak üzere, meyve suyu ile almamız avantaj sağlıyor.

Betatox'un tadı acı baharat tadındadır. Tercih ettiğiniz meyve suyuna,  1 silme çay kaşığı ilave edilerek içildiğinde acı tadı kaybolur.

Obezite, kabızlık, kronik ishal, irritable bağırsak sendromu (spastik kolon), aşırı gazlanma, gastrit, gluten ve diğer gıda entoleransları, baş ağrısı, hipertansiyon, kronik yorgunluk, fibromyalji, sık tekrarlayan sebepsiz enfeksiyonlar, osteoporoz, otoimmun hastalıklar (haşimato tiroiditi, ülseratif kolit, çölyak hastalığı, Tip1 diyabet, Basedow Graves hastalığı, multiple skleroz, romatoid artrit, otoimmun gastrit vb) alerjik hastalıklar (ürtiker- dermatit, allerjik astım, alerjik rhinit), sedef hastalığı (psöriazis), öğrenme bozuklukları, kişilik bozuklukları, otizm, dikkat eksikliği, depresyon

Çok yaygın olarak görülen ancak bağırsaklarla ilişkili olduğu çoğunlukla bilinmeyen veya gözden kaçırılan bu sağlık problemlerinin çözümünde kişinin bağırsak florasının düzeltilmesinin çok önemli olduğunun altını çizerek bir kez daha vurgulamak isterim.

Kalın bağırsak, ince bağırsakta işlenmiş sindirilmemiş yiyecek artiklarinda su,tuz, vitamin ve besin maddelerini emmek ve katı atıkları uzaklaştırmaktan sorumludur. Ancak kalın bağırsak düzgün çalışmadığından toksinler ememez. Sonuç olarak semptomlar ortaya çıkar; baş ağrısı, şişkinlik, kabızlık, şişmanlık, yorgunluk enerji kaybı, kronik hastalıklar ortaya çıkar. Bağırsaklar temizlendikten sonra zararlı maddelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Temizlik enerjinizi, vitaminlerini, besinlerin emilimini artıracak ve kabızlık vs gibi tüm bağırsak sorunlarızi ortadan kaldıracaktır.

Bir sağlık sorunu olmadan fazla kiloları nedeniyle zayıflama programına girenler, zihinsel bulanıklık, irritasyon, gözaltında morluklar oluşanlar, nefesi kötü kokanlar, dili paslı olanlar, kabızlık sorunu olanlar, sık sık ishal olanlar, midesi bulananlar, cildinde yara ve aknesi bulunanlar, ağır ter kokusu olanlar, sigara kullananlar, alkol tüketenler, işi nedeniyle kimyasal malzemelerle çalışanlar, kan testleri normal çıkanlar istedikleri taktirde detoks yapabilirler.

✔️Yediğiniz yiyeceklerin bağırsak duvarlarında oluşturduğu kabuklar çözülüp, vücuttan atıldıkça öncelikle toksin zehirlenmesinden kurtuluyorsunuz.
✔️Ödem ve şişkinlik gidiyor.
✔️Bağışıklık sisteminiz güçleniyor.
✔️Vücut direnciniz artıyor.
✔️Yukarıda da bahsettiğimiz yağ yakan leptin hormonu salgılanmaya başlıyor.
Kullanıcılarımızdan gelen genel sonuçlar şöyle:
40 günde 7 kg ila 14 kg arasında dışkı (gaita) atımı ve incelme. (Ancak bu oran, çok nadir kullanıcılarımızda 40 günde 2.5 kg ila 5 kg arasında da oldu.
✔️ Vücudu kıl kurdu, tenya, solucan, şerit gibi PARAZİTLERDEN temizler.
✔️ Dökülen saçların, kirpiklerin ve kaşların yeniden çıkması,
✔️ Eklem ağrılarının sona ermesi,
✔️ Egzema ve sedefte ciddi azalmalar,
✔️ Uyku düzeni bozukluğunun bitmesi,
✔️ Düzenli su tüketimi alışkanlığı,
✔️ Şeker, kolesterol, karaciğer değerlerinde (pozitif anlamda) ciddi düzelme ve normaleşme,
✔️ Kadın hastalıklarında gözle görülür iyileşme,

✔️ Vücut kokusunda değişim,
✔️ Hemoroit problemlerinin ortadan kalkması,
✔️ Candida mantarının etkilerinin azalması,
✔️ İltihabi bağırsak hastalıklarında azalma,
✔️ Huzursuz bağırsak sendromu gibi kronikleşmiş sorunlarda azalma,
✔️ Tıbbi adı lenfödem olan ve halk arasında fil hastalığı olarak bilinen şişkinliklerin azalması.
✔️ Cinsel isteksizlik belirtilerinde azalma.

 

Vücutta yağ yakımını, leptin hormonu sağlar. Hani bazı insanlar vardır, sizden kat kat fazla yemek yerler. Ama kilo almazlar! Bir de hiç hareket etmedikleri halde, fit bir vücuda sahip olanlar vardır. Bundan da anlayabilirsiniz ki, kilo vermek ne az yemekle, ne de cok hareketle olmuyor ! Betatox bugüne kadar yediğimiz yiyeceklerin bağırsak duvarlarındaki kabukların çözülmesine yardımcı olurken, üstü örtülen sinir uçlarını da ortaya çıkarır ve vücut yağ yakıcı Leptin hormonunu salgılar.

Zayıflama çayı veya zayıflama ilacı değildir.

Serin ve kuru yerde muhafaza edilmeli, paket açıldıktan sonra, 3 ay içinde tüketilmelidir. Gün ışığına karşı koruyunuz!

Meyve çekirdekleri , sapları, kökleri ve yapraklarından elde edilen Betatox'ta tatlandırmak ya da raf ömrünü uzatmak için, her hangi bir katkı maddesi kullanılmamıştır. Kimyasal içermez.

Yeşil Kahve, Çörek Otu, Keten Tohumu, Melisa, Hibiskus (Mekke Gülü), Kiraz Sapı, Mate Yaprağı, Funda Yaprağı, Isırgan Tohumu, Keçiboybuzu, Üzüm Çekirdeği, Yeşil Çay, Elma Kurusu, Limon Kabuğudan oluşan bitkisel karışımdır.

90 gün de metabolizmanızı yenilersiniz, üçlü paketimiz tam size göre, kurala ismini veren ilk sayı “21” bir alışkanlıktan vazgeçmek veya bir alışkanlık edinmek için beynimiz ihtiyaç duyduğu minimum gün sayısını ifade eder. Diğer sayı “90” ise vazgeçilen veya alışkanlık haline getirilen davranış modelinin sürdürülebilir olması için gerekli olan gün sayısıdır.

Ciddi bağırsak tembelliği ve kabızlık sorunu çeken ve bebeği 40 gününü doldurduktan sonra doktorlarının bilgisi ve onayı ile BETATOX kullanan, emziren annelerimiz oldu. Onlar bir sorun yaşamadığı gibi, bebekleri de kabızlık sorunu çektigi için, anneleri ile beraber, onlarda da rahatlama oldu.

Ancak çok çok acil bir durum söz konusu değilse, normal şartlarda biz yine de bebeğin 4. ayını doldurması gerektiğini özellikle vurguluyoruz. Bebek metabolizmasına bakıldığında,  Fizyoterapistlerin ortak görüşü ise şu yönde :

“Bebek 4. Aydan sonra hareket etmeye başlar. Yatarken dönmek veya oturmak için doğrulma gayretleri, bebegin karın kaslarının gelişmesini sağlıyor.” Bebeklerin karın kaslarının gelişmeye başladığı bu dönemde, yani bebek 4. ayını doldurduktan sonra kullanılması, çok daha doğru olur.

Hayır! Her hangi bir perhiz ya da rejime gerek kalmadan veya zorlu egzersiz programlarına katılmadan ve tabi kullandığınız ilk günden itibaren etkisini ve faydasını görmeye başlıyorsunuz.

Ancak, sağlıklı ve size en uygun yaşam tarzı oluşturmak için uzman bir diyetisyenden her zaman profesyonel destek almanızı özellikle tavsiye ediyoruz.

Yalnızca bizim ürünü değil, hamilelik döneminde doktora danışılmadan, doktorun onayı alınmadan, hiç bir ürünün kullanmaması gerekiyor. Çünkü bu dönemde İçilecek suyun niteliği ile yenilecek ekmeğin cinsi bile önem taşıyabilir.

BETATOX için ise, doktorları izin ve onay verirse, rahatlıkla kullanılabilir.

İnsan metabolizması, parmak izi gibidir. Biri, bir diğerine uymaz. Bu nedenle, ürün kullanımı esnasındaki süreç ve sonuçlar, kişiden kişiye veya  metabolizmadan metabolizmaya göre degişir. Tabi burada bağırsakların ne kadar dolu olduğu ve burada birikenlerin ne kadar sertleştiği de önemli bir faktör.

Yeşil Kahve, Çörek Otu, Keten Tohumu, Pelin Otu, Hibiskus, Kiraz Sapı, Mate Yaprağı, Funda Yaprağı, Isırgan Tohumu, Yeşil Çay, Biberiye, Mısır Püskülü, Üzüm Çekirdeği, Deve Dikeni,  Akdiken, Rezene, Zerdeçal, Keçiboynuzu, Limon Kabuğu, Çakşırdan oluşan bitkisel karışımdır.

Tokluk hissi vererek, duygusal açlık dediğimiz oburluğa ve tatlı isteğine evet son veriyor. Çünkü bunu, bağırsaktaki Candida (Kandida) zararlı bakterisi tetikler. Bağırsaklar temizlendikçe bu bakteri de her geçen gün varlığını ve etkisini kaybeder.

Midesinde “yanma, ekşime gibi” sorun yaşayan Gastrit, Ülser veyaReflü hastaları,bizim ürün de dahil olmak üzere, çiğ olan her şeyi tüketirken, sorun yaşarlar.! Midesinde bu tür hastalığı olanlar  Öncelikle bunun için, mutlaka ama mutlaka doktorlarının yazacağı mide koruyucu kullanıyor olmaları lazım. Ancak ondan sonra çiğ olan her şey gibi Betatox’u da kullanabilirler. 

Peki Mide koruyucu kullanılmadığ takdirde ne olur.?

* Hem çiğ olan hiç bir şeyi yiyemez ve içemez, 
* Hem bazı (deodorant) gibi kokulara karşı hassasiyetleri artar,
* Hem de B12 ve Demir eksikliği çekerler.!

Betatox, bugüne kadar yediğimiz yiyeceklerin bağırsak duvarlarında oluşturduğu kabukları çözüp, içtiğiniz suyla birlikte bu kabukları vücuttan atarken, üstü örtülen sinir uçlarının da ortaya çıkmasına ve Leptin hormonunun salgılanmasına yardımcı olur.

Ancak Betatox’u, sadece kilo verdiren bir ürün olarak düşünmemenizi rica ediyoruz.!

Biliyorsunuz, yediğimiz yiyeceklerin bağırsak çeperlerinde, yani bağırsak duvarlarında oluşturduğu abuklar, zamanla kalınlaşır ve bağırsak akış alanını daraltır. (Tıpkı mutfak lavabo giderinin zamanla tıkanması, çaydanlık dibinin kireçlenmesi veya eski kömür sobalarının bacalarının ya da borularının dolması gibi…) Bu durum, toksin zehirlenmesi ile birlikte bağırsak tembelliğine, kabızlığa ve yağ depolanmasına da neden olur… Böylece ayrıca kilo alır, şişmanlar ve ağırlaşırız.!

Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre temizlik malzemeleri, yani deterjanlar, kozmetik ürünleri ve ilaçlar, Sağlık Bakanlığı’nın onayı ile imal edilir. Gıda maddeleri ise, Tarım ve Orman  Bakanlığı’nın izni ve de denetimleri ile üretilmektedir . BETATOX  da içerisinde hiç bir katkı maddesi veya kimyasal barındırmayan, % 100 doğal bir gıdadır. Haliyle, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izni ve denetimi ile üretilmektedir.

 

Kronik bağırsak sendromu yaşayanlar, antidepresan kullananlar, uyku sorunu çekenler, eksik dişleri olanlar veya az çiğneyenler, genetik hastalıkları ya da hormon bozuklukları olanlar, düzensiz beslenenler ile uzun süreli bağırsak tembelliği ve kabızlık sorunu yaşayanların sureci uzun, sonucu geç olabiliyor.

Bu gibi durumlarda, bu kişilerin ara vermeden ikinci paketi kullanmalarını tavsiye ediyoruz.

Kullanacak kişinin yaşı, cinsiyeti, mesleği, evli veya bekar olması, dişlerinin ve ciğnemesinin miktarının eksikligi, uyku ve uyuma bozukluğu, hormonal veya genetik bir rahatsızlığının olması, bağırsak doluluğu ya da bağırsaklardaki kabuklaşmanın sertliği veya kalınlığı ile daha başka bir çok unsur da sonucu olumlu veya olumsuz etkiler.

Biz size, bize gelen geri dönüşlere göre bilgilendirme yapıyoruz. Buna bağlı olarak sizdeki sonuçları ise, 40 günün sonunda birlikte göreceğiz.

Biliyorsunuz, yediğimiz yiyeceklerin bağırsak çeperlerinde, yani bağırsak duvarlarında oluşturduğu kabuklar, zamanla kalınlaşır ve bağırsak akış alanını daraltır. (Tıpkı mutfak lavabo giderinin zamanla tıkanması, çaydanlık dibinin kireçlenmesi veya eski kömür sobalarının bacalarının ya da borularının dolması gibi.) Bu durum, toksin zehirlenmesi ile birlikte bağırsak tembelliğine, kabızlığa ve yağ depolanmasına da neden olur...

Böylece ayrıca kilo alır, şişmanlar ve ağırlaşırız.!

Bağırsaklarınızı Mutfak lavabosunun gider borularına benzetebilirsiniz. Nasil ki zamanla bu borular, yosun tutup, kabuk bağlar ve bazı yiyecek artıkları yüzünden tıkanır ve kapanırsa, insan bağırsağı da aynı şekilde kabuk bağlar ve tıkanır. Doğal olarak, olması gereken 3 cm'lik bağırsak akış alanı, daralmaya başlar. Ancak, bağırsaktaki sinirler sayesinde, bu 3 cm'lik akış alanı muhafaza edilir ve bağırsaklar enlemesine genişlemeye, bir diğer deyişle dolmaya başlar.

Bununla birlikte bazı kişilerde bu durumda, bağırsak tembelliği ve kabızlık da baş gösterir. Sadece bununla da kalmayıp,vücut bu bölgede özel bir yağlanma yaparak, bu alanı korumaya alır. Şu an kurtulamadığınız kiloların esas nedeni de budur.

Ne zaman ki bağırsaklarda oluşan bu kabuklar kalkar ve vücuttan atılır, o zaman sistem normale döner ve siz tekrar eski sağlıklı halinize dönersiniz.

"Tıkanmış bir lavaboyu açtıktan sonra tekrar tıkanır mı? Veya Kireçlenmiş çaydanlık temizlendikten sonra, tekrar kireç yapar mı? Taşlardan yani tartardan temizlenen dişlerde tekrar tartar olur mu?" Derseniz, hepsine cevabımız; EVET olur. İnsan vücudu da böyledir , dişlerinizde eksik varsa ya da tam çiğneme olmuyorsa veya yediklerimize dikkat etmezsek, evet tekrar kilo alımı veya bağırsak tıkanıklığı olur. Ama bu sürenin uzun olması, sizin dikkatinizle eş orantılı olacaktır.

Yediğiniz yiyeceklerin bağırsak duvarlarında oluşturduğu kabuklar çözülüp, vücuttan atıldıkça öncelikle toksin zehirlenmesinden kurtuluyorsunuz. Ödem ve şişkinlik gidiyor. Bağışıklık sisteminiz güçleniyor.Vücut direnciniz artıyor.

Sindirim ve hazımda düzelme,

Düzenli tuvalete çıkma,

Kabız ve ishal olmama,

Enerji artışı,

Vitamin ve minerallerin emiliminde artış,

Kilo vermeye başlama,

Temiz Kan,

Genel sağlık durumunda iyileşme,

Ruh halinde düzelme,

Bağışıklık sisteminde düzelme.

Yukarıda da bahsettiğimiz yağ yakan leptin hormonu salgılanmaya başlıyor.

Kullanıcılarımızdan gelen genel sonuçlar şöyle:

40 günde 7 kg ila 14 kg arasında dışkı (gaita) atımı ve incelme. (Ancak bu oran, çok nadir  kullanıcılarımızda 40 günde 2.5 kg ila 5 kg arasında da oldu.)

Dökülen saçların, kirpiklerin ve kaşların yeniden çıkması,

Eklem ağrılarının sona ermesi,

Egzema ve sedefte ciddi azalmalar,

Uyku düzeni bozukluğunun bitmesi,

Düzenli su tüketimi alışkanlığı,

Şeker ve kolesterol değerlerinde (pozitif anlamda) ciddi düzelme ve normaleşme,

Kadın hastalıklarında gözle görülür iyileşme,

Vücut kokusunda değişim,

Kabızlık ve bağırsak tembelliğinin son bulması,

Duygusal açlık dediğimiz oburluğun bitmesi,

Tatlı isteğinin kesilmesi,

Romatizmal eklem ağrılarının son bulması,

Sigara içme isteksizliği,  yani sigarayı bırakma.